Zwanger worden en Acupunctuur

Je kinderwens is een diep verlangen waar soms veel geduld en moeite voor nodig is om dit te vervullen. Als zwanger worden niet vanzelf gaat is dat frustrerend, verdrietig en tijdrovend. Het kan stress in je relatie en de intimiteit geven. En juist stress kun je niet gebruiken in deze fase.

Ik zie vaak vrouwen in de praktijk die al lang bezig zijn hun kinderwens in vervulling te laten gaan, ieder met haar eigen verhaal. Tips en goede adviezen als “Je moet het gewoon loslaten, dan zul je zien dat het ineens wel lukt!” ten spijt. Heel vaak zijn er al allerlei onderzoeken gedaan waar vaak niets afwijkends uitkomt. Fijn, maar ook des te frustrerender waarom het dan niet vanzelf lukt. Tijd om anders naar je lichaam en geest te kijken.

Vruchtbaarheid en acupunctuur

Vanuit de Chinese geneeswijze kijk je anders naar je gezondheid, is je cyclus een golfbeweging waarin verschillende fases elkaar afwisselen. We kijken naar de balans in de energie van je lichaam. Waar de eerste helft van je cyclus de fase is van de Bloed energie (bloedverlies, follikelgroei en opbouw van baarmoederslijmvlies), is de tweede helft de warmere, yange kant van de cyclus waarin conceptie en innesteling plaats kunnen vinden. Er kan een verstoring zijn aan een van de twee, of soms ook aan beide kanten. Het kan ook zo zijn dat je zoveel stress hebt opgebouwd dat er geen sprake meer is van een goede doorstroming van je energie.

Hoe vergroten we de kans om gezond zwanger te worden?

We zoeken naar eventuele blokkades, een goede verdeling van energie, een passende temperatuur op het juiste moment in de cyclus en natuurlijk of er voldoende energie aanwezig is. Hiervoor hoor ik je verhaal, vraag verder door, voel ik je polsen en je buik en kijk naar je tong om een compleet beeld te krijgen. Om je energie te optimaliseren, in balans te krijgen en blokkades op te heffen kunnen we verschillende dingen doen. Ik werk met acupunctuur, leefstijl en dieet advies, temperatuur schema’s, kruiden en moxa. We kunnen er samen mee aan de slag, eventueel naast je reguliere traject in het ziekenhuis.

Laat me je ondersteunen in je kinderwens, of het nou in de beginfase is of ondersteund door IUI, IVF of ICSI.

De behandelingen geef ik met volledig persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Er is ruimte voor jouw verhaal. Ik vind dit belangrijk omdat veel vruchtbaarheidstrajecten vaak voorbij gaan aan het emotionele leven van jou en je partner. In een ziekenhuis is vaak weinig tijd voor gesprek en echte aandacht. Ik ben van mening dat dit juist iets is waar je wel iets mee moet en wat bijdraagt aan de ontspanning die zo nodig is hierin. Dus bij mij gaan we samen aan de slag.

Verhoog zo je de kans op gezond zwanger worden. 

Bekijk hier het voordelige behandelpakket voor optimale kansen om zwanger te worden.