Lyanne_Woltjer_1Lyanne Woltjer

In 2001 ben ik voor mijn hooikoortsklachten naar een acupuncturist gegaan, omdat alle gangbare medicatie niet voldoende bleek te werken. Ik was zo onder de indruk van de effectiviteit daarvan, dat ik dacht; dat wil ik ook kunnen. Het is zo bijzonder met een paar naalden iemand te kunnen helpen! In 2007 maakte ik de overstap van consultant naar dit mooie en eeuwenoude beroep van acupuncturist. Ik ben van mening dat acupunctuur een zeer waardevolle aanvulling is op de westerse geneeskunde.

Ervaring

Nu werk ik al vele jaren met groot plezier aan het ondersteunen van kinderen en volwassenen in een herstel en genezingsproces. De relatie tussen lichaam en geest en de balans tussen yin en yang (waarin grofweg yin voor rust en herstel staat en yang voor activiteit en ontwikkeling) vind ik een intrigerend concept om mee te werken. De doeltreffendheid van de behandelingen kan me nog steeds verrassen.
Als ik mijn dochters behandel met kinderacupunctuur zie ik ze voor mijn ogen opknappen. Fantastisch!

Scholing

Mijn opleiding begon bij de TCM Academie met een Westers Medisch jaar en heb daarna mijn acupunctuur opleiding cum laude afgerond. Ik heb tijdens mijn opleiding stage gelopen in Beijing, in het International Acupuncture Training Centre. Daarnaast blijf ik mijzelf heel regelmatig bijscholen bij de beste in binnen- en buitenland bekende acupuncturisten (o.a. Giovanni Maciocia, Julian Scott, Yair Maimon, Hamid Motakab, Dianne Sommers, Marijke Pfeiffer en Yan Schroen). Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging Zhong.

Specialisaties

Tijdens mijn opleiding ben ik bijzonder geïnteresseerd geraakt in de behandeling van o.a. klachten rond vruchtbaarheid, menstruatie en zwangerschap. Daarnaast werk ik veel met hooikoorts en andere allergieën en  slaapstoornissen. Na mijn opleiding heb ik mij tevens verdiept in kinderacupunctuur. Voor deze specialisaties heb ik vele nascholingen gevolgd en bent u aan het juiste adres!

Samenwerking

Ik werk samen met veel verschillende therapeuten, consulenten, artsen en coaches in de omgeving.

Wilt u eerst kennismaken met mij of uitleg krijgen over de behandeling, neemt u dan gerust contact op.