Acupunctuur bij vruchtbaarheid, zwangerschap, PMS, menstruatie en overgang

Bekijk hier het voordelige behandelpakket voor gynaecologische klachten.

 

Acupunctuur en het hormonaal systeem

Klachten die gerelateerd zijn aan het hormonaal systeem zijn met acupunctuur (icm met kruiden en voeding) bijzonder goed bij te sturen. Alle zaken binnen de gynaecologie van menstruatie tot overgang en alles rondom vruchtbaarheid en zwangerschap zijn dankbaar om mee te werken.

Persoonlijke aandacht

De behandelingen geef ik met volledig persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Er is ruimte voor jouw verhaal. Ik vind dit belangrijk omdat veel vruchtbaarheidstrajecten vaak voorbij gaan aan het emotionele leven van jou en je partner. In een ziekenhuis is vaak weinig tijd voor gesprek en echte aandacht. Ik ben van mening dat dit juist iets is waar je wel iets mee moet en wat bijdraagt aan de ontspanning die zo nodig is hierin. Dus bij mij gaan we samen aan de slag.

Vruchtbaarheid (eigen cyclus, IUI, IVF, ICSI)

acupunctuur vruchtbaarheid ivf icsi iui zwangerschapJe kinderwens is een diep verlangen waar soms veel geduld en moeite voor nodig is om dit te vervullen. Als zwanger worden niet vanzelf gaat is dat frustrerend, verdrietig en tijdrovend. Het kan stress in je relatie en de intimiteit geven. En juist stress kun je niet gebruiken in deze fase.

Vanuit de Chinese geneeswijze kijk je anders naar je gezondheid, is je cyclus een golfbeweging waarin verschillende fases elkaar afwisselen. We kijken naar balans in de energie van je lichaam en geest. Blokkeert deze ergens, is de energie goed verdeeld en voldoende aanwezig en sterk op de juiste momenten? Loopt het mis bij de conceptie, de innesteling of het vasthouden? Hier kunnen we dan samen mee aan de slag, naast je reguliere traject in het ziekenhuis.

Laat me je ondersteunen in je IUI, IVF of ICSI traject, of in je natuurlijke cyclus, eventueel in combinatie met persoonlijk afgestemde kruiden of supplementen, beweeg- en voedingsadvies. Verhoog zo je de kans op een gezonde zwangerschap.

Bekijk het voordelige pakket voor vruchtbaarheidsbehandelingen!

Zwangerschap en bevalling

Als je zwanger bent is dat natuurlijk superfijn! Het kan helaas ook vervelende dingen met zich meebrengen. Misselijkheid, pijn in de rug, vocht vasthouden, vermoeidheid, slaapproblemen, depressie en obstipatie om maar een aantal te noemen. Het kan je geluksgevoel behoorlijk in de weg zitten. Zonde van deze bijzondere tijd.

Acupunctuur is veilig toe te passen in je zwangerschap. En elke behandeling ondersteunt tevens de gezondheid van je kindje. Ik kan je helpen je beter te voelen en ontspannen je zwangerschap te doorlopen. In voorbereiding op de bevalling zijn er behandelingen mogelijk die je bevalling op gang helpen en versoepelen. Er zijn ook Chinese technieken om een kindje in stuitligging te helpen draaien.

Bekijk het voordelige pakket voor zwangerschapsbehandelingen!

PMS en Menstruatieklachten

Veel vrouwen lijden maandelijks aan klachten in relatie tot de menstruatie. Deze klachten varieren in ernst en kunnen op veel manieren tot uiting komen. Menstruatiepijn, -krampen, emotionele veranderingen, misselijkheid, algehele malaise, gespannen borsten, migraine, depressie, obstipatie of diarree, enz. Ook is een onregelmatige menstruatie, een heftige of juist minimale menstruatie te verhelpen met acupunctuur.

De reguliere medische wetenschap heeft over het algemeen niet veel middelen om in te zetten bij menstruatieklachten behalve pijnstillers, leefstijltips, anticonceptiepil of spiraal. Voor lichtere klachten kan dit afdoende werken. Kijk voor meer informatie op thuisarts.nl; PMS of menstruatiepijn.

Acupunctuur kan vaak snel verlichting bieden bij verschillende menstruatieklachten, zonder bijwerkingen en hormonen.
In dit artikel wordt nader in gegaan op de TCM benadering van pijn bij menstruatie en PMS.

Bekijk het voordelige pakket voor ontspannen vrouwen!

Overgang / menopauze

menopauze acupunctuurDe overgang kan erg vervelende en beperkende gevolgen hebben. Het kan veel verder gaan dan opvliegers en nachtzweten. Paniek, depressie, slapeloosheid, hoofdpijn of andere pijnklachten, het kan allemaal voorkomen. Je lichaam maakt een grote hormonale reorganisatie door en dat kan je welzijn sterk beïnvloeden. Met acupunctuur kun je juist deze hormonale ontwikkeling goed bijsturen zodat je klachten verminderen, leefbaar worden of verdwijnen. Laat me je door deze fase heen helpen, langer wachten met er iets aan doen is echt zonde.

Bekijk het voordelige pakket voor ontspannen vrouwen!