Lyanne Woltjer Acupun

Acupunctuur, wat doet dat nou eigenlijk?

Acupunctuur is een onderdeel van de eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG). In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Denk aan pijn, allergie, slaapproblemen en onrust.

Deze verstoringen kunnen onder andere ontstaan door verkeerde voeding, emotionele spanningen, klimatologische factoren of trauma. Met acupunctuur worden deze energie verstoringen hersteld en wordt het lichaam gestimuleerd zichzelf te genezen, zonder bijwerkingen. Een reorganisatie van je energie dus eigenlijk. Door het herstellen van de balans en vrije stroming van energie nemen klachten af en wordt de weerstand van het lichaam opgebouwd.

En wanneer begin je dan met acupunctuur?

Vaak zijn mijn clienten al een tijdje op zoek naar een oplossing voor hun klachten. Soms werkt reguliere medicatie niet of niet voldoende, zijn er bijwerkingen, of willen ze niet langdurig medicatie slikken. Soms zijn de klachten al chronisch en is het niet duidelijk waar ze vandaan komen, zijn ze hormonaal gerelateerd of “is er niet veel aan te doen”. Dan is het moment om anders, ofwel Chinees, naar de gezondheid te gaan kijken.

Aan een gezonder balans kun je zelf ook bijdragen door voldoende beweging, gezonde voeding, tijdige rust en goede communicatie. Met acupunctuur ondersteun je je eigen lichaamskracht en daarmee het herstel.

Laat me je helpen bij het hervinden van een goede gezondheid en ontspanning!

Twijfel je nog of acupunctuur iets voor je is, neem gerust contact op. Gratis kennismaken en bespreken van je klacht is altijd mogelijk.