Slaapproblemen

slaapproblemen slapeloosheid insomniaSlapeloosheid kan in verschillende vormen voorkomen. Het kan gaan om slecht inslapen, slecht doorslapen, of te vroeg wakker worden. Slapeloosheid is voor veel mensen een vaak terugkerend probleem, dat vaak stress met zich meebrengt. De behandelingen zijn ook zeer geschikt voor slaapproblemen bij kinderen.

Benieuwd naar het extra voordelige behandelpakket voor slaapproblemen? Klik hier!

 

Gezond slapen

De nacht is de tijd van rust voor lichaam en geest, herstel van het lichaam en haar organen en het verwerken van de prikkels die men overdag heeft opgedaan. Voldoende nachtrust draagt bij aan een goede gezondheid, voldoende energie om de dag en de noodzakelijke activiteit aan te kunnen. Wat voldoende nachtrust is verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen kunnen prima functioneren met 5 uur slaap per nacht, anderen hebben echt 8 uur nodig om uitgerust wakker te worden. Teveel slaap is ook niet goed voor het energieniveau, meer dan 9 uur slapen is onder normale omstandigheden meestal teveel.

Slapeloosheid; Westers en Chinees bekeken

Als men langdurig of regelmatig slecht slaapt, zich overdag niet uitgerust voelt, zich slecht kan concentreren, prikkelbaar of somber is spreekt men van een slaapprobleem.
Dit kan tot (grote) problemen in prive- of werksfeer leiden.

Slapeloosheid is voor veel mensen een vaak terugkerend probleem, dat vaak stress met zich meebrengt. Vaak loopt de spanning op op het moment dat je naar bed gaat, zou het deze nacht wel lukken? Slecht slapen kan veel andere gezondheid en functionerings problemen tot gevolg hebben, nachtrust is immers essentieel voor ons lichaam en onze geest.

Slaapmedicatie wordt door huisartsen in de regel afgeraden, vanwege verslavingsgevaar en bijwerkingen.
Zie ook de informatie op de website van het Nederlands Huisartsen Genootschap.
Wel worden er tips over dagindeling, eet- en drinkgedrag en inspanning gegeven.

Acupunctuur bij insomnia

Acupunctuur kan ondersteuning bieden bij primaire of secundaire slaapproblemen. Door samen te kijken op een Chinese manier naar wat er mis gaat in de nacht kunnen we de behandeling inzetten. Natuurlijk komen er ook andere slaapadviezen aan bod. Ik heb jarenlange ervaring in het behandelen van slaapproblemen, en zie dat het zorgt voor onbezorgde nachtrust. Wacht niet langer en kom langs!

Dit artikel geeft uitleg over de Chinese benadering van insomnia.

Als je met mij aan de slag wilt met je slaapproblemen dan kijk hier voor een extra voordelig pakket!