Hooikoorts of allergie

Acupunctuur werkt zo goed om de hooikoorts onder controle te houden… Geniet weer van de lente! Begin op tijd; in januari of februari.

Bekijk hier het voordelige behandelpakket voor hooikoorts klachten.

 

Wat is hooikoorts?

hooikoorts allergie verkoudheid acupunctuurHooikoorts is een overmatige reactie van het immuunsysteem op bepaalde allergenen, in dit geval pollen. De reactie kan in ernst erg varieren en is een lastige kwaal die juist optreedt op het moment dat het weer uitnodigt om naar buiten te gaan.  Het kan je leven enorm beinvloeden en je goed ziek maken.

Loopneus of verstopte neus, jeuk in neus, keel of ogen, tranende ogen, benauwdheid, zwellingen en verkleuringen zijn symptomen van een allergische rhinitis / hooikoorts. Vaak treden ook algemene malaise, vermoeidheid en hoofdpijn op. Allergische rhinitis is allergie die niet alleen seizoensgebonden optreedt, maar het hele jaar door wordt geprikkeld door o.a. stof, huidschilfers, dieren of schimmels.

Anti histaminica zijn over het algemeen effectief, maar veroorzaken ook een vermoeid gevoel. In dit artikel leest u meer over de Chinese benadering en behandeling van hooikoorts en allergische rhinitis.

Hooikoorts en acupunctuur

Acupunctuur is zeer effectief in de behandeling van hooikoorts en allergie. Begin met de behandelingen van hooikoorts vroeg in het jaar (januari of februari), zodat je de hooikoorts voor bent en er weerstand opgebouwd kan worden. In het pollenseizoen zelf, als je al klachten hebt, kun je behandelen om de symptomen te reduceren.

Allergie en acupunctuur

Ook allergische reacties op voeding, huisstof, dieren en contact allergie kan aangepakt worden met acupunctuur. We bekijken waar de oorzaak ligt van de overmatige reactie op het allergeen. Door aan de oorzaak te werken van de allergie kun je zorgen dat deze uit je systeem gewerkt wordt. Werkt ook heel goed bij kinderen.

Een afspraak ter orientatie is altijd mogelijk.