Lyanne Woltjer Behandelingen

Hooikoorts of allergische rhinitis

Begin in januari / februari met behandelen!

Hooikoorts is een overmatige reactie van het immuunsysteem op bepaalde allergenen, in dit geval pollen. Hooikoorts kan in ernst erg varieren en is een lastige kwaal die juist optreedt op het moment dat het weer uitnodigt om naar buiten te gaan. Loopneus of verstopte neus, jeuk in neus, keel of ogen, tranende ogen, benauwdheid, zwellingen en verkleuringen zijn symptomen van een allergische rhinitis / hooikoorts. Vaak treden ook algemene malaise, vermoeidheid en hoofdpijn op. Allergische rhinitis is een soortgelijke allergie die niet alleen seizoensgebonden optreedt, maar het hele jaar door wordt geprikkeld door o.a. stof, huidschilfers of schimmels.

Acupunctuur is zeer effectief in de behandeling van hooikoorts. Begin met de behandelingen vroeg in het jaar (januari of februari), zodat je de hooikoorts voor bent en er weerstand opgebouwd kan worden. In het pollenseizoen zelf, als je al klachten hebt, kun je behandelen om de symptomen te reduceren.

Anti histaminica zijn over het algemeen effectief, maar veroorzaken ook een vermoeid gevoel. In dit artikel leest u meer over de Chinese benadering en behandeling van hooikoorts en allergische rhinitis.