Lyanne Woltjer Acupun

Acupunctuur, wat is dat nou eigenlijk?

Acupunctuur is een onderdeel van de eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG). In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Deze verstoringen kunnen onder andere ontstaan door verkeerde voeding, emotionele spanningen, klimatologische factoren of trauma. Met acupunctuur worden deze energie verstoringen hersteld en wordt het lichaam gestimuleerd zichzelf te genezen, zonder bijwerkingen. Een reorganisatie van je energie dus eigenlijk. Door het herstellen van de balans en vrije stroming van energie nemen klachten af en wordt de weerstand van het lichaam opgebouwd.

Vaak zijn mijn clienten al een tijdje op zoek naar een oplossing voor hun klachten. Soms werkt reguliere medicatie niet of niet voldoende, zijn er bijwerkingen, of willen ze niet langdurig medicatie slikken. Soms zijn de klachten al chronisch en is het niet duidelijk waar ze vandaan komen of zijn ze hormonaal gerelateerd of is er niet veel aan te doen. Dan is het moment om anders, Chinees, naar de gezondheid te gaan kijken.

Vaak nemen we ongemakken voor lief en lopen er lang mee door. Of we vergeten stil te staan bij wat we voelen, daardoor gaan we voorbij aan wat ons lichaam ons vertelt en lijken klachten er ‘ineens’ te zijn. Je lichaam streeft voortdurend naar een balans en goede weerstand. Je lichaam kan een nieuwe balans aangenomen hebben waar je klachten door krijgt. Dit kun je herstellen met acupunctuur. Aan een gezonder balans kun je zelf ook bijdragen door voldoende beweging, gezonde voeding, tijdige rust en goede communicatie. Acupunctuur ondersteunt je eigen lichaamskracht en daarmee het herstel.

Twijfel je of acupunctuur iets voor je is, neem gerust contact op. Gratis kennismaken en bespreken van je klacht is ook mogelijk.